top of page
Semicircle of Crystals


Bergklooster

Massages, relax- en klankschaalsessies

Midden in de natuur van de Vecht, nabij Zwolle, bevindt zich Bergklooster. Een prachtige groen gebied met veel oude eiken en serene rust. Mijn praktijk zit aan de Bergkloosterweg, in de wijk Berkum.

 

 

Stap binnen in een kamer vol rust, kalmte en fijne geuren. Een compleet uur of half uur voor jezelf, zonder prikkels, gewoon helemaal niets.

Je kunt kiezen uit heel veel verschillende massages, van een asmr-hoofdmassage tot een guasha rugmassage. Of is een Thaise voetmassage meer iets voor jou? Zie de Specials

 

Ook geef ik relax en klankschaalsessies. Tijdens deze sessie beginnen we met rustige yoga- en ademhalingsoefeningen om even tot jezelf te komen, we praten ook amper. Jij hoeft al helemaal niets te zeggen alleen maar te ontspannen en stil te worden. Ik zal je af en toe begeleiden en wat vertellen over de oefeningen.

Van te voren stuur ik je een intakeformulier zodat ik weet waar je behoeftes liggen. Ik pas hier de sessie en oefeningen op aan. Je kunt kiezen uit een klankschaalsessie of een relaxsessie. De klankschalen geven een hele fijne vibratie aan het lichaam. De klankschalen die ik gebruik worden door de Tibetaanse monniken gebruikt om de meditatie te starten. Ze noemen het geluid van de ohm-klankschaal ook wel het geluid van het 'niets'.

 

Het laatste half uur van de relax- of klankschaalsessie is er totale rust en kom je heerlijk liggen op de massagetafel. Je handen, voeten en hoofd worden met aandacht gemasseerd. Op de achtergrond speelt heerlijke ontspanningsmuziek. Na de sessie voel je als het ware dat er weer nieuw leven in je is geblazen. Door de stilte is er weer ruimte voor nieuwe energie.


Locatie:

Bergkloosterweg 28-2, Zwolle

Op maandag tot donderdag kun je boeken tussen 09.00 en 14.00 & op vrijdag tussen 9.00 en 17.00

Kosten relaxsessie: € 62,50 voor 75 minuten

( 15 min intake - 60 minuten sessie)

Kosten massage : € 67,50 voor 60 minuten

Hieronder lees je meer over de 3 onderdelen van de relaxsessie

20210607_113101[1].jpg
20210607_112414[1].jpg
20210607_114503[1].jpg
Yoga oefeningen

Er ligt een yoga-mat voor je klaar en een zacht kussen om lekker op te komen zitten. We beginnen met een paar rek- en stretch oefeningen. Even landen in de ruimte en tijd om naar binnen te keren. Je hoeft geen yoga ervaring te hebben om hieraan mee te kunnen doen. Alles gaat in slow motion en de oefeningen pas ik aan, aan jou.

De oefeningen doen we zittend en met fijne achtergrondmuziek. Je pauzeert even, neemt tijd voor jezelf. Je krijgt er energie voor terug!

.

Zachte aanrakingen

Na een aantal stretch en rek oefeningen, mag je zittend voorover buigen en alles laten hangen. Je hoofd, je schouders, alles. Ik kom achter je zitten en raak voorzichtig je schouders, je rug en je hoofd aan. 

Mocht je ergens spanning voelen, dan leg ik mijn handen daar op. Dit zijn zachte aanrakingen met heel veel warmte, energie die ik doorgeef aan jou. Soms geef ik je kleine woorden mee om je dieper in de ontspanning te krijgen of om jezelf te danken. Wees maar lief voor jezelf, jij weet wel wat je nodig hebt.

Hand, hoofd of voetmassage

 

Na een half uurtje ontspanningsoefeningen, gaan we nog meer uitrusten. Je komt liggen en sluit je ogen. Je kunt kiezen tussen een hand, hoofd of voetmassage. Ik begin je te masseren met een geurige wax die je van te voren hebt uitgekozen. Dit kan limoen-pepermunt zijn, rozenolie, lavendel of mandarijn-grapefruit.

Als je voor de voeten kiest, krijg je een intense massage door de reflexpunten die op je voeten en onderbenen zitten. Door hier druk op uit te oefenen komt de doorstroming weer op gang. Deze punten zitten ook op je handen. Kies je voor het hoofd, dan masseer ik je schouders, nek en hoofd. Je kunt fijn je kleren aanhouden tijdens bovengenoemde massages.

bottom of page