Uitgeruste werknemers
Het is algemeen bekend dat stress beroepsziekte nr. 1 is en dit kost de werkgever jaarlijks veel geld. Gelukkig gaan steeds meer werkgevers zoeken naar oplossingen om de stress te verminderen. Wat biedt u uw werknemers of collega's om de werkstress te verlagen?
 
Even 20 minuten ontspanning en weer door!
 
De één gaat een half uurtje lopen tijdens de pauze en de ander kan baat hebben bij een hand- of voetmassage van 15-20 minuten! Ik kom graag bij het bedrijf langs en zet alles klaar om de mensen te laten ontspannen. Deze vorm van massage is heel laagdrempelig en makkelijk, gewoon in je werkkleding. Even een korte break en je kan er de hele middag of avond weer tegenaan. Je kunt dit zien als een kleine power-nap van 15 minuten waarna je je weer helemaal fit voelt. Pak even die 20 minuten van ontspanning en je lichaam en geest varen er wel bij. Het geeft je meer energie, alertheid en creativiteit. Ook kan het ziekteverzuim tegen gaan. Langdurige stress zorgt namelijk voor uitputtingsverschijnselen, slapeloosheid en burn-out klachten. 
Wat doet het precies?
Nog weinig mensen zijn bekend met de handreflex-massage. Voetreflexologie is al wat bekender maar de handreflex heeft eenzelfde werking. Op je handen zitten namelijk punten die corresponderen met je organen en andere lichaamsdelen. Door deze reflexpunten te be'hand'elen krijgen deze punten ontspanning en zorgt het voor een betere doorbloeding richting de rest van je lichaam. De hand- en voetmassage is dus ontspannend voor je hele lichaam. Je komt volledig tot rust. Maar bovenal is een hand- of voetmassage heerlijk ontspannend en geeft weer nieuwe energie.
De belastingdienst stimuleert werkgevers om te investeren in de gezondheid en vitaliteit van hun medewerkers. 

© 2018 Voor de Hand door Leontien Overdijk

Voor de Hand!

leontien@voordehandenvoet.com

06-30718713

  • Voor de Hand instagram